Източник и кадър:  Bulgaria ON AIRКак ще отговори властта на исканията

...
Източник и кадър:  Bulgaria ON AIRКак ще отговори властта на исканията
Коментари Харесай

Буруджиева: Не е случайно, че по социологическите изследвания точно партията на Слави Трифонов набира резултат, въпреки че него го няма на протестите

Източник и кадър:   Bulgaria ON AIR

Как ще отговори властта на настояванията на протестиращите, разясняват експерти. Демонстрациите в страната навлизат във втория си месец.

В столицата остават блокирани кръстовищата на Орлов мост, площад " Независимост ", а протестиращите пред СУ местят палатковия си лагер пред Министерския съвет.

Късно нощес протестиращите потеглиха на обичайно шествие по бул. " Цариградско шосе ", този път със запалени факли. Протестни автошествия имаше в цялата страна.

" В метафората на войната сме - протестиращи против ръководство. Ситуацията е по-скоро в позиционна борба. В началото нещата изглеждаха по един метод, по-късно се наложи да се измисля нещо, което да концентрира вниманието на хората. Вече сме във етапа, която би трябвало да се получат отговорите ", разяснява политологът доцент Татяна Буруджиева в " България заран ".

Според нея държавното управление от самото начало предлага мека смяна на протестиращите, а жителите чакат последващо предложение.

" Не е инцидентно, че по социологическите проучвания тъкмо партията на Слави Трифонов набира резултат, макар че физически него го няма на митингите. Защо? Защото неговото предложение остава най-радикално. Ние сме в предизборна борба, а борбата сред протестиращи и държавно управление е ситуативна ", добави тя, написа dnes.bg.

Според политолога Георги Киряков от страна на ръководещите се оферират краткотрайни решения, а лицата на митингите, ще останат разочаровани от резултатите на тяхната гражданска война.

" Играе се на положителното и неприятното ченге. Борисов има опит в това нещо. Той е индивидът, който може да разреши или да не разреши обещано нещо. От друга страна, Каракачанов не е мъчно да поеме гнева на хората от това, че предлага да се отстрани нещо, което съгласно него е нелегално ", добави той пред  Bulgaria ON AIR .

По думите му макар че Слави Трифонов не участва физически на митингите ще получи огромния дял от електоралното неодобрение.

" Той има ясно контрапредложение на това, което дават ръководещите. Отдавна го е дал, дори не го повтаря и няма потребност. Фактът, че няма предложение, води към неговото ", добави Буруджиева.

Според нея, всяка една от фотосите може да роди плюса и минуса на една и съща интерпретация. Но по-късно идва интервала на деяние. Картината е постоянно моментна, когато става въпрос на народна власт, обясниха специалистите.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР